Het Kunstcafé Oosterwold

Creativiteit is iets waar je veel over kunt praten, maar uiteindelijk gewoon doet. Of het nu gaat over beeldend, muzikaal, theater, dans of woord, het gebeurt in Oosterwold. Het Kunstcafé Oosterwold geeft de ruimte aan ieder kunstzinnig inwoner van Oosterwold om zijn of haar werk online te presenteren.

Komende evenementen

29 Augustus 2021 – 19 september 2021

Growing Music 2021

Growing Music is een voornamelijk akoestisch muziekfestival waarbij diverse muziekstijlen, professionele musici en publiek elkaar ontmoeten.

Creativiteit

Creativiteit en Oosterwold zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Allereerst is daar natuurlijk de Stadslandbouw waar bewoners op allerlei creatieve manieren mee bezig zijn. De creatieve geest in allerlei kunstzinnige vormen zie je ook overal terug in Oosterwold.

Goude Haas

Theatergezelschap

Het theatergezelschap van Gienke Deuten, maakt voorstellingen op locatie met grote ecologische thema’s als basis. Ze ontwikkelde daarmee een nieuw genre theater: eco-poëzie.

Gallery Futuro

Gallery

Opent in het najaar van 2021

Ibolya Moór

Schrijver

Ibolya is schrijver en wil lezers helpen om de wetenschap achter positief denken te ontdekken, zodat zij deze kennis op
hun eigen leven kunnen toepassen, teneinde het leven te leiden waarvan ze dromen.

De Ambachtelijke Korf

vorm

Jill laat haar creativiteit los op de bij het seizoen passende materialen, waar zij samen met cursisten inspirerende en ook lekkere creaties mee maakt. Zo werkt zij met verf, kruiden, thee, klei en keramiek. Naast het Atelier is er een winkel waar de creaties verkocht worden.

Kreatie Kathedraal

Kunst en amusement

De Kreatie Kathedraal is een creatieve ruimte voor jong en oud in Almere Oosterwold. We bieden workshops en trajecten aan op het gebied van beeldende kunst en creatieve ontwikkeling.

Lukie de Bree

Beeldend

Lukie laat haar creativiteit los door het maken van grafiek gedrukt in een kleine oplage. Zij gebruikt hiervoor de hoogdruk linosnede als grafische techniek.

Nature Access International

Atelier

Jos Bregman’s overkoepelende vehikel waarmee hij aan een Gesamtkunstwerk bouwt. Verschillende kunstwerken en performances waarmee Bregman mensen toegang geeft tot de natuur. De manieren van toegang zijn net zo veelzijdig als de natuur zelf en maken gebruik van alle zintuigen. Bregmans creatieve vehikel biedt onderdak aan talloze lifters, bijvoorbeeld Atelier Vliervelden.

Ben je creatief en woon je in Oosterwold? In het Kunstcafé is er voor jou plek om je werk te laten zien. Neem contact op zodat we je kunnen toevoegen.

Lukie de Bree

De ambachtelijke korf

Ilboya Moor

Gouden Haas

Gallery Futuro

Jos Bregman

Laatste blog artikelen

Hoe maak je een sterke gemeenschap?

De wijk Oosterwold is een geheel nieuwe wijk in de gemeente Almere. De wijk is zelfs zo nieuw dat basisvoorzieningen als huisarts of tandarts er (nog) niet gevestigd zijn. Kenmerkend aan de wijk is dat de meeste bewoners hun eigen huis bouwen en lokale wegen...

Het Oosterwold proces in een plaat uiteengezet

Het hele Oosterwold avontuur is soms lastiger dan je zou willen. Daarom maakte ik eerder deze plaat. Wellicht handig om eens door te nemen. Klopt er iets niet? Laat het me per email weten zodat ik het kan aanpassen. #delenislief

Gezocht: Stichting De Speelwildernis zoekt bestuurslid

De Speelwildernis maakt interactief buitentheater in de natuur. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen aan workshops, speldagen en voorstellingen deelnemen; zij spelen actief mee. Voor kinderen die graag vaker dan 1 keer meespelen is kinderclub  'De Buitenbeentjes' opgericht....

De Akkerdistels

Getekend door: Lichtenegger, E. (Erwin) (Wurzeldarstellungen)Onlangs stuitte ik op de website van de WUR, de universiteit Wageningen. Zij maakten prachtige tekeningen van wortelstelsels van verschillende planten. Ik kon het niet laten de akkerdistel op te zoeken: de...